Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 50413 ed. 2 - oblast blízkého pole

ČSN EN 50413 ed. 2 - Základní norma o postupech měření a výpočtu vystavení člověka elektrickým, magnetickým a elektromagnetickým polím (0 Hz – 300 GHz)

Stáhnout normu: ČSN EN 50413 ed. 2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-07-01
Třidící znak: 367917
Obor: Elektromagnetická pole v prostředí člověka
ICS:
  • 17.200.20 - Přístroje pro měření teploty
  • 33.100.01 - Elektromagnetická kompatibilita obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.23 oblast blízkého pole

(near-field region) obecně oblast v blízkosti antény nebo jiné vyzařující soustavy, ve které elektrické pole a magnetické pole nemají v podstatě charakter rovinné vlny, ale výrazně kolísají bod od bodu POZNÁMKA 1 k heslu Oblast blízkého pole je dále rozdělena na oblast reaktivního blízkého pole, která je nejblíže k vyzařující soustavě a která obsahuje většinu, případně skoro všechnu akumulovanou energii, a oblast zářivého blízkého pole, ve které vyzařované pole převažuje nad reaktivním polem, ale v podstatě nedosahuje charakteru rovinné vlny a má složitou strukturu.

3.23 near-field region

region generally in proximity to an antenna or other radiating structure, in which the electric and magnetic fields do not have a substantially plane-wave character, but vary considerably from point to point Note 1 to entry: The near-field region is further subdivided into the reactive near-field region, which is closest to the radiating structure and that contains most or nearly all of the stored energy, and the radiating near-field region where the radiation field predominates over the reactive field, but lacks substantial plane-wave character and is complex in structure.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím