Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 50413 ed. 2 - výkonová hustota

ČSN EN 50413 ed. 2 - Základní norma o postupech měření a výpočtu vystavení člověka elektrickým, magnetickým a elektromagnetickým polím (0 Hz – 300 GHz)

Stáhnout normu: ČSN EN 50413 ed. 2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-07-01
Třidící znak: 367917
Obor: Elektromagnetická pole v prostředí člověka
ICS:
  • 17.200.20 - Přístroje pro měření teploty
  • 33.100.01 - Elektromagnetická kompatibilita obecně
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.27 výkonová hustota

(power density) S výkon na jednotku plochy kolmé na směr šíření elektromagnetické vlny POZNÁMKA 1 k heslu Výkonová hustota se vyjadřuje ve wattech na metr na druhou (W/m2). POZNÁMKA 2 k heslu Pro rovinné vlny jsou výkonová hustota (S), intenzita elektrického pole (E) a intenzita magnetického pole (H) dány vztahem podle impedance volného prostoru Z0: POZNÁMKA 3 k heslu Ačkoliv mnoho kontrolních přístrojů indikuje jednotky výkonové hustoty, jsou ve skutečnosti měřeny veličiny E nebo H či druhé mocniny těchto veličin.

3.27 power density

S power per unit area normal to the direction of electromagnetic wave propagation Note 1 to entry: The power density is expressed in Watts per square m (W/m2). Note 2 to entry: For plane waves the power density (S), electric field strength (E) and magnetic field strength (H) are related by the impedance of free space Z0: Note 3 to entry: Although many survey instruments indicate power density units, the actual quantities measured are E or H, or the square of those quantities.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím