Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 60071-1 - reprezentativní přepětí

ČSN EN IEC 60071-1 - Koordinace izolace – Část 1: Definice, principy a pravidla

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 60071-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-06-01
Třidící znak: 330419
Obor: Koordinace izolace
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.19 reprezentativní přepětí

(representative overvoltage) Urp přepětí, u nichž se předpokládá tentýž dielektrický účinek na izolaci jako u přepětí dané třídy, které se z různých příčin vyskytuje v provozu POZNÁMKA 1 k heslu Reprezentativní přepětí se skládají z napětí normalizovaného tvaru příslušné třídy a mohou být definována jednou hodnotou nebo řadou hodnot nebo rozdělením četnosti hodnot, které charakterizují provozní podmínky. POZNÁMKA 2 k heslu Tato definice také platí pro trvalé napětí síťového kmitočtu, které představuje účinek provozního napětí na izolaci.

3.19 representative overvoltage Urp

overvoltage assumed to produce the same dielectric effect on the insulation as the overvoltage of a given class occurring in service due to various origins Note 1 to entry: Representative overvoltages consist of voltages with the standard shape of the class, and may be defined by one value or a set of values or a frequency distribution of values that characterize the service conditions. Note 2 to entry: This definition also applies to the continuous power-frequency voltage representing the effect of the service voltage on the insulation.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím