Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 60071-1 - korekční činitel na atmosférické podmínky

ČSN EN IEC 60071-1 - Koordinace izolace – Část 1: Definice, principy a pravidla

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 60071-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-06-01
Třidící znak: 330419
Obor: Koordinace izolace
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.29 korekční činitel na atmosférické podmínky

(atmospheric correction factor) Kt činitel, jímž se přepočítává výdržné koordinační napětí s ohledem na rozdíl mezi dielektrickou pevností při průměrných atmosférických podmínkách v provozu a dielektrickou pevností při normalizovaných referenčních atmosférických podmínkách POZNÁMKA 1 k heslu U každé nadmořské výšky se používá pouze pro vnější izolaci. POZNÁMKA 2 k heslu U korekčního činitele jsou zohledňovanými atmosférickými podmínkami tlak vzduchu, teplota a vlhkost. Pro účely koordinace izolace se obvykle vyžaduje pouze korekce na tlak vzduchu.

3.29 atmospheric correction factor Kt

factor to be applied to the co-ordination withstand voltage to account for the difference in dielectric strength between the average atmospheric conditions in service and the standard reference atmospheric conditions Note 1 to entry: It applies to external insulation only, for all altitudes. Note 2 to entry: For the atmospheric correction factor, the atmospheric conditions taken into account are air pressure, temperature and humidity. For insulation co-ordination purposes, usually only the air pressure correction needs to be taken into account.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím