Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 60071-1 - výdržné napětí

ČSN EN IEC 60071-1 - Koordinace izolace – Část 1: Definice, principy a pravidla

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 60071-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-06-01
Třidící znak: 330419
Obor: Koordinace izolace
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.24 výdržné napětí

(withstand voltage) hodnota zkušebního napětí použitého za stanovených podmínek při zkoušce výdržným napětím, při níž se připouští stanovený počet průrazů nebo přeskoků POZNÁMKA 1 k heslu Výdržné napětí se označuje jako: konvenční výdržné napětí, když je počet výbojů s průrazem nebo přeskokem roven nule; tím se rozumí, že tomu odpovídá výdržná pravděpodobnost Pw = 100 %; statistické výdržné napětí, když počet přípustných výbojů s přeskokem nebo průrazem odpovídá stanovené výdržné pravděpodobnosti; v této normě je stanovená pravděpodobnost Pw = 90 %. POZNÁMKA 2 k heslu V této normě se předepisuje pro samočinně se neobnovující izolaci konvenční výdržné napětí. Pro samočinně se obnovující izolaci se předepisuje statistické výdržné napětí.

3.24 withstand voltage

value of the test voltage to be applied under specified conditions in a withstand voltage test, during which a specified number of disruptive discharges is tolerated Note 1 to entry: The withstand voltage is designated as: a) conventional assumed withstand voltage, when the number of disruptive discharges tolerated is zero. It is deemed to correspond to a withstand probability Pw = 100 %; b) statistical withstand voltage, when the number of disruptive discharges tolerated is related to a specified withstand probability. In this document, the specified probability is Pw = 90 %. Note 2 to entry: In this document, the conventional assumed withstand voltages are specified for non-self-restoring insulation. The statistical withstand voltages are specified for self-restoring insulation.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím