Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 62819 - hodnota tepelné výkonnosti oblouku (arc thermal performance value)

ČSN EN IEC 62819 - Práce pod napětím - Chrániče očí, obličeje a hlavy před účinky elektrického oblouku - Výkonnostní požadavky a zkušební metody

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 62819 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2023-08-01
Třidící znak: 359729
Obor: Pomůcky pro obsluhu
ICS:
  • 13.260 - Ochrana před úrazem elektrickým proudem
  • 29.240.99 - Ostatní zařízení elektrických přenosových a distribučních sítí
  • 29.260.99 - Ostatní elektrická zařízení pro práci ve zvláštních podmínkách
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.3 hodnota tepelné výkonnosti oblouku (arc thermal performance value)


ATPV


číselná hodnota dopadající energie přiřazená produktu, která popisuje jeho tepelné vlastnosti tlumení (snižování) tepelného toku generovaného otevřeným elektrickým obloukem


POZNÁMKA 1 k heslu ATPV produktu se v zásadě počítá pomocí logistické regresní analýzy aplikované na datové body získané ze zkoušení dostatečně velké sady zkušebních vzorků. Jedná se o hodnotu dopadající energie, při které je přenos tepla zkušebními vzorky dostatečný k dosažení Stollových kritérií s 50% pravděpodobností.


POZNÁMKA 2 k heslu Nicméně, ATPV přiřazená produktu v souladu s tímto dokumentem je však stejná nebo nižší než ATPV produktu vypočtená pouze s přihlédnutím ke Stollovým kritériím, v závislosti na tom, zda zkoušený vzorek (vzorky) splňuje také další kritéria vizuálního návrhu a hodnocení výkonnosti.


POZNÁMKA 3 k heslu V závislosti na dalších kritériích vizuálního návrhu a hodnocení výkonu může být výpočet hodnoty ATPV přisuzované výrobku založen na menší sadě zkušebních vzorků, než je potřeba pro stanovení ATPV pomocí logistické regresní analýzy.


[ZDROJ: IEC 60050-651:2022, 651-27-05, modifikováno – Byly doplněny poznámky k heslu.]

3.1.3 arc thermal performance value


ATPV


quantity of incident energy attributed to a product that describes its properties of attenuating the thermal effect of energy generated by an open arc


Note 1 to entry: The ATPV of a product is calculated in principle using logistic regression analysis applied to the data points obtained from testing a sufficiently large set of test specimens. It is the value of incident energy at which the heat transfer through the test specimens is enough to reach the Stoll criteria with 50 % probability.


Note 2 to entry: However, the ATPV attributed to a product in accordance with this document is either equal to or lower than the ATPV of the product calculated by taking only the Stoll criteria into account, depending on whether the tested specimen(s) fulfil also additional visual design and performance assessment criteria.


Note 3 to entry: Depending on further visual design and performance assessment criteria, the calculation of the value of the ATPV attributed to a product can be based on a smaller set of test specimens than needed for the determination of the ATPV by logistic regression analysis.


[SOURCE: IEC 60050-651:2022, 651-27-05, modified – The notes to entry have been added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím