Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 62819 - mezní energie pro porušení (breakopen threshold energy)

ČSN EN IEC 62819 - Práce pod napětím - Chrániče očí, obličeje a hlavy před účinky elektrického oblouku - Výkonnostní požadavky a zkušební metody

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 62819 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2023-08-01
Třidící znak: 359729
Obor: Pomůcky pro obsluhu
ICS:
  • 13.260 - Ochrana před úrazem elektrickým proudem
  • 29.240.99 - Ostatní zařízení elektrických přenosových a distribučních sítí
  • 29.260.99 - Ostatní elektrická zařízení pro práci ve zvláštních podmínkách
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.8 mezní energie pro porušení (breakopen threshold energy)


EBT


číselná hodnota dopadající energie přiřazené produktu (materiálu nebo zařízení), která popisuje vlastnosti porušení při vystavení tepelné energii generované zkouškou elektrickým otevřeným obloukem


POZNÁMKA 1 k heslu EBT produktu se v zásadě počítá pomocí logistické regresní analýzy aplikované na datové body získané ze zkoušení dostatečně velké sady zkušebních vzorků. Je to hodnota dopadající energie, při které dojde k porušení s 50% pravděpodobností.


POZNÁMKA 2 k heslu Nicméně, EBT přiřazená produktu v souladu s tímto dokumentem je však stejná nebo nižší než


vypočtená hodnota EBT produktu, v závislosti na tom, zda zkoušený vzorek (vzorky) splňuje také další kritéria vizuálního návrhu a hodnocení výkonnosti.


POZNÁMKA 3 k heslu V závislosti na dalších kritériích vizuálního návrhu a hodnocení výkonu může být výpočet hodnoty EBT přiřazené produktu založen na menší sadě zkušebních vzorků, než je potřeba pro stanovení EBT pomocí logistické regresní analýzy.


[ZDROJ: IEC 60050-651:2022, 651-27-10, modifikováno – Byly přidány poznámky k heslu.]

3.1.8 breakopen threshold energy


EBT


quantity of incident energy attributed to a product (material or equipment) that describes the properties of a breakopen when exposed to heat energy generated by an open arc test


Note 1 to entry: The EBT of a product is calculated in principle using logistic regression analysis applied to the data points obtained from testing a sufficiently large set of test specimens. It is the value of incident energy at which breakopen occurs with 50 % probability.


Note 2 to entry: However, the EBT attributed to a product according to this document is either equal to or lower than the calculated EBT of the product, depending on whether the tested specimen(s) fulfil also additional visual design and performance assessment criteria.


Note 3 to entry: Depending on further visual design and performance assessment criteria, the calculation of the value of the EBT attributed to a product can be based on a smaller set of test specimens than needed for the determination of the EBT by logistic regression analysis.


[SOURCE: IEC 60050-651:2022, 651-27-10, modified – The notes to entry have been added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím