Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 62819 - limit dopadající energie (incident energy limit)

ČSN EN IEC 62819 - Práce pod napětím - Chrániče očí, obličeje a hlavy před účinky elektrického oblouku - Výkonnostní požadavky a zkušební metody

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 62819 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2023-08-01
Třidící znak: 359729
Obor: Pomůcky pro obsluhu
ICS:
  • 13.260 - Ochrana před úrazem elektrickým proudem
  • 29.240.99 - Ostatní zařízení elektrických přenosových a distribučních sítí
  • 29.260.99 - Ostatní elektrická zařízení pro práci ve zvláštních podmínkách
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.26 limit dopadající energie (incident energy limit)


ELIM


číselná hodnota dopadající energie přiřazená produktu (materiálu nebo zařízení), pod kterou jsou hodnoty všech odezev produktu pod Stolleo křivkou a bez porušení


POZNÁMKA 1 k heslu ELIM materiálu nebo sestavy materiálu se počítá z datových bodů získaných ze zkušební sady zkušebních vzorků, které se také používají pro stanovení ATPV a/nebo EBT.


POZNÁMKA 2 k heslu Nicméně, ELIM přiřazená produktu v souladu s tímto dokumentem je však stejná nebo nižší než vypočtený ELIM produktu, v závislosti na tom, zda zkoušený vzorek (vzorky) splňuje také další kritéria vizuálního návrhu a hodnocení výkonnosti.


POZNÁMKA 3 k heslu V závislosti na dalších kritériích vizuálního návrhu a hodnocení výkonnosti může být výpočet hodnoty ELIM přiřazené produktu založen na menší sadě zkušebních vzorků, než je nutné pro stanovení ATPV a/nebo EBT.


[ZDROJ: IEC 60050-651:2022, 651-27-17, modifikováno – Byly doplněny tři poznámky.]

3.1.26 incident energy limit


ELIM


quantity of incident energy attributed to a product (material or equipment), below which the values of all product responses are underneath the Stoll curve and without leading to a breakopen


Note 1 to entry: The ELIM of a material or material assembly is calculated from data points obtained from testing a set of test specimens, which are also used for the determination of the ATPV and/or EBT.


Note 2 to entry: However, the value of the ELIM attributed to a product in accordance with this document is either equal to or lower than the calculated ELIM of the product, depending on whether the tested specimen(s) fulfil also additional visual design and performance assessment criteria.


Note 3 to entry: Depending on further visual design and performance assessment criteria, the calculation of the value of the ELIM attributed to a product can be based on a smaller set of test specimens than needed for the determination of the ATPV and/or EBT.


[SOURCE: IEC 60050-651:2022, 651-27-12, modified – Three notes to entry have been added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím