Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN IEC 62819 - čočka (lens)

ČSN EN IEC 62819 - Práce pod napětím - Chrániče očí, obličeje a hlavy před účinky elektrického oblouku - Výkonnostní požadavky a zkušební metody

Stáhnout normu: ČSN EN IEC 62819 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2023-08-01
Třidící znak: 359729
Obor: Pomůcky pro obsluhu
ICS:
  • 13.260 - Ochrana před úrazem elektrickým proudem
  • 29.240.99 - Ostatní zařízení elektrických přenosových a distribučních sítí
  • 29.260.99 - Ostatní elektrická zařízení pro práci ve zvláštních podmínkách
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.1.27 čočka (lens)


NEVHODNÝ TERMÍN: oční (ocular)


část prostředku na ochranu očí nebo obličeje propouštějící světlo, která umožňuje vidění


POZNÁMKA 1 k heslu Slovo „oční“ se většinou používá v Evropě, „čočka“ v mnoha dalších zemích. Pro účely ochrany očí a obličeje slovo „čočka“ zahrnuje fokální čočky, korekční čočky, dioptrické čočky a někdy se také používá například ve slunečních brýlích pro tónované čočky, i když ty se obecně nazývají filtry.


POZNÁMKA 2 k heslu Pro účely ochrany očí a obličeje zahrnuje slovo „čočka“ jak čočku pokrývající jedno oko, tak čočky pokrývající obě oči.


POZNÁMKA 3 k heslu Používá-li se ve standardech ochrany očí a obličeje jako přídavné jméno, má slovo „oční“ svůj běžný slovníkový význam, tj. vztahující se k oku.


POZNÁMKA 4 k heslu Čočka může být vyrobena ze skla nebo plastu.

3.1.27 lens


DEPRECATED: ocular


light transmitting part of an eye or face protective device that permits vision


Note 1 to entry: The word "ocular" has mostly been used in Europe, "lens" in many other countries. For the purposes of eye and face protection, the word "lens" includes a focal lenses, corrective lenses, prescription lenses and is sometimes also used, for example, in sunglasses, for tinted lenses, although these are generally termed filters.


Note 2 to entry: For the purposes of eye and face protection, the word "lens" includes both lenses covering a single eye and lenses covering both eyes.


Note 3 to entry: When used as an adjective in eye and face protection standards, the word "ocular" has its normal dictionary meaning, i.e. relating to the eye.


Note 4 to entry: The lens can be made of glass or plastic.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím