Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 16687 - laboratorní vzorek

ČSN EN 16687 - Stavební výrobky – Posuzování uvolňování nebezpečných látek

Stáhnout normu: ČSN EN 16687 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2016-03-01
Třidící znak: 728000
ICS:
  • 01.040.91 - Stavební materiály a stavby (názvosloví)
  • 91.100.01 - Stavební materiály obecně
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.2.1 laboratorní vzorek

vzorek nebo podvzorek (podvzorky) odeslané do laboratoře nebo přijaté laboratoří

POZNÁMKA 1 Když je laboratorní vzorek dále upravován dělením, řezáním, řezáním pilou, vrtáním, mísením, sušením, mletím a vytvrzováním nebo kombinací těchto postupů, výsledkem je zkušební vzorek. Když se nevyžaduje žádná úprava v laboratoři, laboratorní vzorek je zkušebním vzorkem. Pro provedení zkoušky/analýzy nebo pro přípravu zkušebního vzorku se z analytického vzorku odebírá zkušební navážka.

POZNÁMKA 2 Laboratorní vzorek je konečným vzorkem z hlediska provedení odběru vzorku, ale je počátečním vzorkem z pohledu laboratoře.

[SOURCE: IUPAC 2014, modifikováno – zestručněna a zpřesněna definice]

3.2.1 laboratory sample

sample or sub-sample(s) sent to or received by the laboratory

NOTE 1 When the laboratory sample is further prepared by subdividing, cutting, sawing, coring, mixing, drying, grinding, and curing or by combinations of these operations, the result is the test sample. When no preparation of the laboratory sample is required, the laboratory sample is the test sample. A test portion is removed from the test sample for the performance of the test/ analysis or for the preparation of a test specimen.

NOTE 2 The laboratory sample is the final sample from the point of view of sample collection but it is the initial sample from the point of view of the laboratory.

[SOURCE: IUPAC 2014, modified – abridged and specified]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím