Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 16687 - emise, uvolňování

ČSN EN 16687 - Stavební výrobky – Posuzování uvolňování nebezpečných látek

Stáhnout normu: ČSN EN 16687 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2016-03-01
Třidící znak: 728000
ICS:
  • 01.040.91 - Stavební materiály a stavby (názvosloví)
  • 91.100.01 - Stavební materiály obecně
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

4.3.5 emise, uvolňování

<zkoušení emisí do vnitřního ovzduší> uvolňování chemických látek ze stavebního výrobku do vnitřního ovzduší

POZNÁMKA 1 Emise mohou být vyjádřeny jako uvolněné množství v jednotkách koncentrace v určitém objemu vzduchu nebo v jednotkách emisního toku za hodinu a na jednotku množství stavebního výrobku (např. na plochu, délku, hmotnost, objem, jednotku nebo složku).

POZNÁMKA 2 Termíny „emise“ a „uvolňování“ mají v podstatě stejný význam. Existuje však konvence o používání termínu „emise“, když se jedná o uvolňování chemických látek nebo radioaktivity do vnitřního ovzduší a termínu „uvolňování“, když se jedná o uvolňování chemických látek do půdy nebo vody.

4.3.5 emission, release

liberation of chemical substances from a construction product into air

NOTE 1 Emission may be expressed as an emitted quantity in terms of concentrations in a defined volume of air or in terms of emission rate per hour and per unit quantity of the construction product (i.e. per area, length, mass, volume, unit or component).

NOTE 2 The terms “emission” and “release” have fundamentally the same meaning. However it is often a tradition to use the term “emission” when describing liberation of chemical substances or radiation into air and to use the term “release” when describing the liberation of chemical substances into soil or water.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím