Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 16687 - měrný průtok vzduchu, q

ČSN EN 16687 - Stavební výrobky – Posuzování uvolňování nebezpečných látek

Stáhnout normu: ČSN EN 16687 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2016-03-01
Třidící znak: 728000
ICS:
  • 01.040.91 - Stavební materiály a stavby (názvosloví)
  • 91.100.01 - Stavební materiály obecně
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

4.3.9 měrný průtok vzduchu, q

<zkoušení emisí do vnitřního ovzduší> poměr změny průtoku vzduchu k faktoru zátěže materiálu

POZNÁMKA 1 Měrný průtok vzduchu lze vyjádřit jako měrný průtok vzduchu vztažený na plochu qA, rovnající se poměru průtoku vzduchu a plochy povrchu zkušebního vzorku v (m3/m2*h(, který je vyjádřen [m/h].

POZNÁMKA 2 Tato definice zahrnuje jiné měrné průtoky vzduchu než pouze měrný průtok vzduchu vztažený na plochu. Měrné průtoky vzduchu mohou také být měrné průtoky vzduchu vztažené na objem (qVvyjádřen v m3/(m3*h)), měrné průtoky vzduchu vztažené na délku (qL vyjádřeny v m3/(m*h)), měrné průtoky vzduchu vztažené na hmotnost (qmvyjádřeny v m3/(kg*h)), nebo měrné průtoky vzduchu vztažené na jednotku (qu vyjádřeny v m3/(jednotka*h)).

4.3.9 specific air flow rate, q

ratio of air change rate to product loading factor

NOTE 1 The specific air flow rate can be expressed as the area specific air flow rate qA, equivalent to the ratio of the air flow rate to the surface area of the test specimen in [m3/(m2*h)], which is equivalent to the expression [m/h].

NOTE 2 This definition includes other specific air flow rates than only the area specific air flow rate. Specific air flow rate can also be volume specific (qV expressed in m3/(m3*h)), length specific (qL expressed in m3/(m*h)) or unit specific (qU expressed in m3/(unit*h)).

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím