Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 4007 (Zruš.) - obličejový štít (ochranný), obličejový štít, prostředek na ochranu očí

ČSN EN ISO 4007 (Zruš.) - Osobní ochranné prostředky - Ochrana očí a obličeje - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 4007 (Zruš.) (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2012-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:4007:ed-3:v1:en
Třidící znak: 832400
Obor: Ochrana očí
ICS:
  • 01.040.13 - Životní prostředí. Ochrana zdraví. Bezpečnost (názvosloví)
  • 13.340.20 - Ochranné prostředky hlavy
Stav: Neplatná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

5.1.8 obličejový štít (ochranný), obličejový štít, prostředek na ochranu očí

(5.1.1) zakrývající oči a celý obličej, nebo jeho podstatnou část (8.2.1), který může být nasazený přímo na hlavu pomocí nosníku a/nebo náhlavní vložky (5.3.3), nebo připevněn na ochrannou nebo neochrannou přilbu

POZNÁMKA 1 Termíny obličejový štít (ochranný) a obličejový štít jsou běžně zaměnitelně používány, aby označily buď celou soupravu (včetně nosníku, náhlavní vložky, obrub nebo držáků) nebo pouze zorník a jeho rám, pokud nějaký má2), které poskytují ochranu očím a obličeji.

POZNÁMKA 2 Viz také hledí (5.1.14).

POZNÁMKA 3 Pokrytí může zahrnovat části nebo celou pokožku hlavy, uši, krk a šíji.

POZNÁMKA 4 Chráněné oblasti jsou určeny v příslušné normě a nemá se automaticky předpokládat, že jsou totožné se zakrytými částmi.

2)„Zorník a jeho rám, pokud nějaký má“, zahrnuje jak takové obličejové štíty, které jsou z jediného kusu průhledného plastu tvořícího zorník i ochranu obličeje, i jiné, například pro sváření, které mají skutečný zorník připevněný na krycí štít, který chrání zbytek obličeje.

5.1.8 face-screen, face-shield, eye-protector

(5.1.1) covering the eyes and all, or a substantial part, of the face (8.2.1), which can be mounted directly on the head using a support and/or harness (5.3.3), or mounted on a protective or non-protective helmet

NOTE 1 The terms face-screen and face-shield are commonly used interchangeably to mean either the whole assembly (including support, harness, frames or carriers) or only the ocular and its surround, if any2), that provides the protection to the eyes and face.

NOTE 2 See also visor (5.1.14).

NOTE 3 Coverage can include parts or all of the scalp, the ears, the throat and the neck.

NOTE 4 The areas to be protected are defined in the relevant standard, and should not automatically be assumed to be the same as the areas covered.

2)“Ocular and its surround, if any” includes both those face-shields having a single piece of transparent plastic material to form the ocular and face protection, and others, e.g. for welding, that have a true ocular mounted within an opaque shield to protect the rest of the face.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím