Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - kritická mez

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.12 kritická mez

měřitelná hodnota, která odděluje přijatelnost od nepřijatelnosti

POZNÁMKA 1 k heslu Kritické meze se stanovují s cílem určit, zda kritický kontrolní bod (3.11) zůstává pod kontrolou. Je-li kritická mez překročena nebo není-li splněna, je třeba s dotyčnými produkty zacházet jako s potenciálně nebezpečnými produkty.

(ZDROJ: CAC/RCP 1-1969, modifikováno – Byla upravena definice a doplněna poznámka 1 k heslu.(

3.12 critical limit

measurable value which separates acceptability from unacceptability

Note 1 to entry: Critical limits are established to determine whether a CCP (3.11) remains in control. If a critical limit is exceeded or not met, the products affected are to be handled as potentially unsafe products.

[SOURCE: CAC/RCP 1-1969, modified – The definition has been modified and Note 1 to entry has been added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím