Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - program nezbytných předpokladů PNP

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.35 program nezbytných předpokladů PNP

základní podmínky a činnosti, které jsou nezbytné k udržování bezpečnosti potravin v rámci organizace (3.31) a v celém potravinovém řetězci (3.20)

POZNÁMKA 1 k heslu Potřebné programy nezbytných předpokladů závisejí na segmentu potravinového řetězce, v němž organizace působí, a na typu organizace. Příklady ekvivalentních termínů jsou: správná zemědělská praxe (GAP), správná veterinární praxe (GVP), správná výrobní praxe (GMP), správná hygienická praxe (GHP), správná zpracovatelská praxe (GPP), správná distribuční praxe (GDP) a správná obchodní praxe (GTP).

3.35 prerequisite programme PRP

basic conditions and activities that are necessary within the organization (3.31) and throughout the food chain (3.20) to maintain food safety

Note 1 to entry: The PRPs needed depend on the segment of the food chain in which the organization operates and the type of organization. Examples of equivalent terms are: good agricultural practice (GAP), good veterinary practice (GVP), good manufacturing practice (GMP), good hygiene practice (GHP), good production practice (GPP), good distribution practice (GDP) and good trading practice (GTP).

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím