Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - bezpečnost potravin

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.21 bezpečnost potravin

ujištění, že potravina nezpůsobí spotřebiteli nepříznivý účinek na zdraví, je-li připravena a/nebo spotřebována v souladu se zamýšleným použitím

POZNÁMKA 1 k heslu Bezpečnost potravin souvisí s výskytem nebezpečí ohrožujících bezpečnost potravin (3.22) v konečných produktech (3.15) a nezahrnuje jiné zdravotní aspekty souvisící např. s podvýživou.

POZNÁMKA 2 k heslu Bezpečnost potravin nesmí být zaměňována s dostupností potravin a s přístupností k potravinám („potravinová dostatečnost“).

POZNÁMKA 3 k heslu Zahrnuje to krmivo a potravu pro zvířata.

(ZDROJ: CAC/RCP 1-1969, modifikováno – Slovo „poškození“ bylo změněno na „nepříznivý účinek na zdraví“ a byly doplněny poznámky k heslu.(

3.21 food safety

assurance that food will not cause an adverse health effect for the consumer when it is prepared and/or consumed in accordance with its intended use

Note 1 to entry: Food safety is related to the occurrence of food safety hazards (3.22) in end products (3.15) and does not include other health aspects related to, for example, malnutrition.

Note 2 to entry: It is not to be confused with the availability of, and access to, food (“food security”).

Note 3 to entry: This includes feed and animal food.

[SOURCE: CAC/RCP 1-1969, modified – The word “harm” has been changed to “adverse health effect” and notes to entry have been added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím