Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 22000 - sledovatelnost

ČSN EN ISO 22000 - Systémy managementu bezpečnosti potravin – Požadavky na organizaci v potravinovém řetězci

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 22000 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2019-05-01
Třidící znak: 569600
Obor: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
ICS:
  • 67.020 - Procesy v potravinářském průmyslu
  • 03.100.70 - Systémy managementu
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.42 sledovatelnost

schopnost vysledovat historii, použití, pohyb a umístění objektu během specifikované etapy (etap) výroby, zpracování a distribuce

POZNÁMKA 1 k heslu Pohyb se může týkat původu materiálů, historie zpracování nebo distribuce potraviny (3.18).

POZNÁMKA 2 k heslu Objektem může být produkt (3.37), materiál, jednotka, zařízení, služba atd.

(ZDROJ: CAC/GL 60-2006, modifikováno – Byly doplněny poznámky k heslu.(

3.42 traceability

ability to follow the history, application, movement and location of an object through specified stage(s) of production, processing and distribution

Note 1 to entry: Movement can relate to the origin of the materials, processing history or distribution of the food (3.18).

Note 2 to entry: An object can be a product (3.37), a material, a unit, equipment, a service, etc.

[SOURCE: CAC/GL 60-2006, modified – Notes to entry have been added.]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím