Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 2041 - elektrodynamický vibrátor

ČSN ISO 2041 - Vibrace, rázy a monitorování stavu – Slovník

Stáhnout normu: ČSN ISO 2041 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:2041:ed-4:v1:en
Třidící znak: 011400
Obor: Mechanika
ICS:
  • 17.160 - Vibrace, rázy a měření vibrací a rázů
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.2.102 elektrodynamický vibrátor

(electrodynamic vibration generator) elektrodynamický generátor vibrací (electrodynamic vibration machine) generátor vibrací, který odvozuje svoji budicí sílu z interakce magnetického pole konstantní hodnoty a v něm umístěné cívky buzené vhodným střídavým proudem POZNÁMKA 1 k heslu Pohyblivá část elektrodynamického vibrátoru je tvořena vibračním stolem, pohyblivou cívkou a všemi ostatními vibrujícími částmi vibrátoru.

3.2.102 electrodynamic vibration generator

electrodynamic vibration machine vibration generator that derives its vibratory force from the interaction of a magnetic field of constant value, and a coil of wire contained in it that is excited by a suitable alternating current Note 1 to entry: The moving element of an electrodynamic vibration generator includes the vibration table, the moving coil and all the parts of the generator that are intended to participate in the vibration.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím