Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN ISO 2041 - způsob uložení v těžišti

ČSN ISO 2041 - Vibrace, rázy a monitorování stavu – Slovník

Stáhnout normu: ČSN ISO 2041 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui#iso:std:iso:2041:ed-4:v1:en
Třidící znak: 011400
Obor: Mechanika
ICS:
  • 17.160 - Vibrace, rázy a měření vibrací a rázů
  • 01.040.17 - Metrologie a měření. Fyzikální jevy (názvosloví)
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.2.123 způsob uložení v těžišti

(centre-of-gravity mounting system) způsob upevnění v těžišti (centre-of-gravity mounting system) takový způsob uložení, kde translačním posunutím uloženého zařízení z jeho neutrální polohy nevznikne žádný výsledný moment k jakékoliv ose procházející hmotným středem POZNÁMKA 1 k heslu Je-li zařízení uloženo způsobem uložení v těžišti, pak žádné posuvné ani rotační módy vibrací zařízení nemají na jeho podporách vzájemné vazby. POZNÁMKA 2 k heslu Způsob uložení v těžišti je způsob, kdy těžiště uloženého zařízení je totožné s pružným středem (3.2.122) uložení.

3.2.123 centre-of-gravity mounting system

mounting system where, when the mounted equipment is displaced by translation from its neutral position, there is no resultant moment about any axis through the centre of mass Note 1 to entry: If a piece of equipment is supported by a centre-of-gravity mounting system, all translational and rotational modes of vibration of the equipment on its mounts are decoupled. Note 2 to entry: A centre-of-gravity mounting system is one where the centre-of-gravity of the mounted equipment coincides with the elastic centre (3.2.122) of the mount.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím