Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 18113-1 - výsledek měření, (measurement result)

ČSN EN ISO 18113-1 - Diagnostické zdravotnické prostředky in vitro - Informace poskytované výrobcem (označování štítky) - Část 1: Termíny, definice a obecné požadavky

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 18113-1 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2012-04-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:18113:-1:ed-1:v1:en
Třidící znak: 857027
Obor: Diagnostické systémy in vitro
ICS:
  • 11.100.10 - Systémy diagnostických zkoušek in vitro
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.45 výsledek měření, (measurement result)

soubor hodnot veličiny přiřazený měřené veličině společně s jakoukoliv další dostupnou relevantní informací

POZNÁMKY

1 V mnoha oblastech metrologie se výsledek měření vyjadřuje jako jedna naměřená hodnota veličiny a nejistota měření. V laboratorní medicíně se výsledky měření obvykle vyjadřují jako jednotlivé naměřené hodnoty veličiny.

2 Měření obecně podává o souboru hodnot veličiny informace takového charakteru, že některé z nich jsou pro měřenou veličinu reprezentativnější než jiné. To může být vyjádřeno formou hustoty pravděpodobnosti.

3 V tradiční literatuře a v předchozím vydání VIM [81] byl výsledek měření definován jako hodnota přiřazená měřené veličině a vysvětlován podle souvislosti pomocí indikace měření, nebo nekorigovaného či korigovaného výsledku, nebo průměru několika hodnot.

[ISO/IEC Guide 99:2007, definice 2.9]

3.45 measurement result

set of quantity values being attributed to a measurand together with any other available relevant information

NOTE 1 In many fields of metrology, a measurement result is expressed as a single measured quantity value and a measurement uncertainty. In laboratory medicine, measurement results are usually expressed as single measured quantity values.

NOTE 2 A measurement generally provides information about the set of quantity values, such that some are more representative of the measurand than others. This can be demonstrated in the form of a probability density function.

NOTE 3 In the traditional literature and in the previous edition of the VIM[81], measurement result was defined as a value attributed to a measurand and explained to mean a measurement indication, or an uncorrected result, or a corrected result, or an average of several values, according to the context.

[ISO/IEC Guide 99:2007, definition 2.9]

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím