Information system Product regulation
Your location: Home » CSN Terminology database » ČSN EN ISO 5492 - preferenční analýza

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Download standard: ČSN EN ISO 5492 (Show details)
Changes:
Změna A1 | Published: 2021-05-01
Published: 2009-12-01
Source: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Classification symbol: 560030
Category: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Status: Valid
Standard terminology
Report an error

4.54 preferenční analýza

metodologie, ve které jsou současně zpracovávány dvě nebo více vlastností výrobku a hodnotí se různé výsledné kombinace

POZNÁMKA 1 k heslu Často se používá jako pomůcka k optimalizaci vlastností výrobku z pohledu spotřebitele.

4.54 conjoint analysis

a product are manipulated simultaneously and the various resulting combinations are assessed

Note 1 to entry: It is often used as an aid to optimizing product features from a consumer perspective.

We use cookies that make this site work. By using our services you agree to use them.More here I agree