Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - pocit po polknutí

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.66 pocit po polknutí

zkušenost, která následuje po odstranění texturního podnětu; může být spojená s první zkušeností nebo může následovat jako odlišná kvalita po určitém čase, během kterého polykání slin, naředění a další vlivy mohou ovlivnit podnět látky nebo vnímané pozadí

3.66 after-feel, noun

experience that follows the removal of a texture stimulus; it may be continuous with the primary experience or may follow as a different quality after a period during which swallowing, saliva, dilution and other influences may have affected the stimulus substance or sensing field

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím