Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - chemické ochlazování

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.14 chemické ochlazování

vjem snížené teploty vnímaný jako následek vystavení jistým látkám jako např. mentol, máta nebo anýz

POZNÁMKA Vjem obvykle přetrvává i po odstranění podnětu.

3.14 chemical cooling, noun

sensation of reduced temperature experienced as a result of exposure to certain substances such as menthol, mints or anise

NOTE The sensation usually per​sists after the stimulus is removed.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím