Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - bodování, skóre

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

4.47 bodování, skóre

přiřazená hodnota, která popisuje specifické umístění podnětu do možného rozsahu intenzit pro tuto vlastnost

POZNÁMKA  Bodovat potravinu znamená poměřit její vlastnosti na stupnici nebo podle některých numericky definovaných kritérií.

4.47 score, noun

value assigned which describes the specific location of a stimulus material in the possible range of intensities for that attribute

NOTE To score a food is to rate its properties on a scale or according to some numerically defined sense of criteria.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím