Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - chuť a vůně

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.20 chuť a vůně

celková kombinace čichového, chuťového a trigami-nálního vjemu vnímaného během zkoušení

POZNÁMKA Chuť a vůně může být ovlivněna taktilními, tepelnými nebo bolestivými a/nebo kinestetickými účinky.

3.20 flavour, noun

complex combination of the olfactory, gustatory and trigeminal sensations perceived during tasting

NOTE Flavour may be influenced by tactile, thermal, painful and/or kinaesthesic effects.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím