Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN ISO 5492 - provzdušnění provzdušněný

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Stáhnout normu: ČSN EN ISO 5492 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
Změna A1 | Datum vydání/vložení: 2021-05-01
Datum vydání/vložení: 2009-12-01
Zdroj: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Třidící znak: 560030
Obor: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

3.60 provzdušnění provzdušněný

popisuje pevný nebo polopevný výrobek obsahující malé, souměrné buňky plněné plynem (většinou oxidem uhličitým nebo vzduchem) a obvykle obklopené měkkými stěnami buňky

POZNÁMKA 1 Viz také šumění (3.61).

POZNÁMKA 2 Výrobek může být popsán jako „pěnový“ nebo „pěnivý“ (fluidní buněčné stěny, např. mléčný koktejl) nebo „porézní“ (pevná buněčná stěna), např. marshmallows, sněhová pusinka, čokoládová pěna, nadýchaný koláč, krajíc sendvičového chleba.

3.60 aeration, noun aerated, adj

describes a solid or semi-solid product containing small, even cells filled with gas (usually carbon dioxide or air) and usually surrounded by soft cell walls

NOTE 1 See also effervescence (3.61).

NOTE 2 The product may be described as “frothy” or “foamy” (fluid cell walls, e.g. milkshake) or “porous” (solid cell walls), e.g. marshmallows, meringue, chocolate mousse, chiffon pie filling, sandwich loaf.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím