Information system Product regulation
Your location: Home » CSN Terminology database » ČSN EN ISO 5492 - umami

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Download standard: ČSN EN ISO 5492 (Show details)
Changes:
Změna A1 | Published: 2021-05-01
Published: 2009-12-01
Source: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Classification symbol: 560030
Category: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Status: Valid
Standard terminology
Report an error

3.9 umami

základní chuť vyvolaná zředěnými vodnými roztoky určitých aminokyselin nebo nukleotidů jako glutamát sodný nebo inosinát sodný

3.9 umami, noun

basic taste produced by dilute aqueous solutions of a certain kind of amino acid or nucleotide such as monosodium glutamate or disodium inosinate

We use cookies that make this site work. By using our services you agree to use them.More here I agree