Information system Product regulation
Your location: Home » CSN Terminology database » ČSN EN ISO 5492 - chuť a vůně

ČSN EN ISO 5492 - Senzorická analýza - Slovník

Download standard: ČSN EN ISO 5492 (Show details)
Changes:
Změna A1 | Published: 2021-05-01
Published: 2009-12-01
Source: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:5492:ed-2:v1:en
Classification symbol: 560030
Category: Metody zkoušení a společná ustanovení
ICS:
  • 01.040.67 - Potravinářství (názvosloví)
  • 67.240 - Senzorická analýza
Status: Valid
Standard terminology
Report an error

3.20 chuť a vůně

celková kombinace čichového, chuťového a trigami-nálního vjemu vnímaného během zkoušení

POZNÁMKA Chuť a vůně může být ovlivněna taktilními, tepelnými nebo bolestivými a/nebo kinestetickými účinky.

3.20 flavour, noun

complex combination of the olfactory, gustatory and trigeminal sensations perceived during tasting

NOTE Flavour may be influenced by tactile, thermal, painful and/or kinaesthesic effects.

We use cookies that make this site work. By using our services you agree to use them.More here I agree