Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN IEC 60050-523 - mikroodlévání mikrolisování

ČSN IEC 60050-523 - Mezinárodní elektrotechnický slovník – Část 523: Mikroelektromechanické součástky

Stáhnout normu: ČSN IEC 60050-523 (Zobrazit podrobnosti)
Změny:
ZMĚNA A1 | Datum vydání/vložení: 2020-04-01
Datum vydání/vložení: 2019-06-01
Zdroj: http://www.electropedia.org/iev/iev.nsf/welcome?OpenForm&Seq=1
Třidící znak: 330050
Obor: Terminologie - Mezinárodní slovník
ICS:
  • 01.040.29 - Elektrotechnika (názvosloví)
  • 31.080.99 - Ostatní polovodičové součástky
Stav: Platná
Terminologie normy
Nahlásit chybu

523-05-19 mikroodlévání mikrolisování

proces vytváření požadovaného tvaru mikroskopických komponent nalitím zkapalněného materiálu do formy

POZNÁMKA 1 k heslu Jde o proces mikrotváření, který pro vytvoření požadovaného tvaru v kovové formě používá volné lití, odlévání vstřikem, lisování vstřikem atp. Mikrotvary jsou vytvořeny plněním formy materiálem suroviny, jako jsou polymery a keramika. Při procesu LIGA jsou plasty tvářeny v kovových formách použitím technologie přesného odlévání. Typickým příkladem je málo viskózní plast, odplyněný a plněný do vakuové formy za zvýšeného tlaku, aby se zabránilo vytváření bublin a aby se dokonale vyplnily malé mezery. Vytvrzení plastu se provádí při vysoké teplotě a vysokém tlaku; tlak se uvolní a kompenzuje smrštění. Plastové struktury vytvořené technologií reakčního injekčního odlévání mohou být pokoveny a použity jako formy pro vytváření kovových struktur.

[ZDROJ: IEC 62047-1:2016, 2.5.38]

523-05-19 micromoulding

process for obtaining the desired shape of microscopic components after pouring a liquefied materiál into a mould

Note 1 to entry: Micromoulding is a microforming process that uses such means as compression, transfer, injection, and blowing to form a desired shape in a metallic mould. Microshapes are created by feeding raw materials such as polymers and ceramics into a mould. In the LIGA process, plastics are formed in a metallic mould using precision moulding technology. In a typical example, a lowviscosity plastic is degassed and fed into the vacuum mould under high pressure to prevent bubbling and to fill small gaps completely. Heat treatment is performed at high temperature under high pressure to cure the plastics, to release the stress, and to compensate for shrinkage. The plastic structures made with this reaction injection moulding technology can be plated and used themselves as moulds to produce metallic structures.

SOURCE: IEC 62047-1:2016, 2.5.38

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím