Nacházíte se: Uvádění výrobků na trh»Novinky»Návrh Nizozemska na nižší koncentrační limity PAH (polycyklických aromatických uhlovodíků)

Návrh Nizozemska na nižší koncentrační limity PAH (polycyklických aromatických uhlovodíků)

Nizozemský národní institut pro veřejné zdraví a životní prostředí (RIVM) navrhl nižší koncentrační limity u osmi polycyklických aromatických uhlovodíků (PAH) uvedených v příloze XVII nařízení REACH: 17 mg/ kg.
Navrhované omezení se týká obsahu PAH v granulovaných materiálech z pryží a plastů, které jsou používány pro výstavbu sportovišť, dětských hřišť.  Podle nařízení CLP je nyní platný specifický koncentrační limit: 100 mg/kg (pro benzo(a)pyren a dibenzo(a,h)anthracen) a specifický koncentrační limit: 1 000 mg/kg pro dalších šest PAH (pro benzo(k)fluoranten, benzo(j)fluoranten, benzo(b)fluoranten), chryzen, benzo(e)pyren, benzo(a)antracen).
Více podrobností viz také dokument na stránkách ECHA: ANNEX XV RESTRICTION REPORT PROPOSAL FOR A RESTRICTION.  Předpokládá se, že omezení týkající se PAH bude zavedeno do přílohy XVII v roce 2020.
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím