ČSN EN 1672-2 - Potravinářské stroje – Základní pojmy – Část 2: Hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost
Stáhnout normu: | ČSN EN 1672-2 (Zobrazit podrobnosti) |
Datum vydání/vložení: | 2022-02-01 |
Třidící znak: | 512000 |
Obor: | Potravinářské stroje. Bezpečnostní a hygienické požadavky |
ICS: |
|
Stav: | Platná |
‹
Nahlásit chybu
3.13 odolný
schopnost povrchu odolat předpokládaným podmínkám používání, s výjimkou nevyhnutelného opotřebení
POZNÁMKA 1 k heslu Poškození povrchů může být způsobeno např.:
procesem;
kontaktem se zpracovávanými potravinami;
působením tepla;
manipulací a kontaktem s jakýmikoliv čisticími a dezinfekčními prostředky;
nádobím a čisticími potřebami.
3.13 durable
ability of a surface to withstand the intended conditions of use, except for unavoidable wear and tear
Note 1 to entry: Damage of the surfaces can be caused by e.g.:
— the action of the process;
— contact with the food being processed;
— thermal actions;
— handling and contact with any cleaning or disinfecting agents specified;
— utensils and supplies for cleaning.