Informační systém Uvádění výrobků na trh
Nacházíte se: Domů » Terminologická databáze » ČSN EN 1672-2 - odolný

ČSN EN 1672-2 - Potravinářské stroje – Základní pojmy – Část 2: Hygienické požadavky a požadavky na čistitelnost

Stáhnout normu: ČSN EN 1672-2 (Zobrazit podrobnosti)
Datum vydání/vložení: 2022-02-01
Třidící znak: 512000
Obor: Potravinářské stroje. Bezpečnostní a hygienické požadavky
ICS:
  • 67.260 - Zařízení a vybavení pro potravinářský průmysl
Stav: Platná
Nahlásit chybu

3.13 odolný

schopnost povrchu odolat předpokládaným podmínkám používání, s výjimkou nevyhnutelného opotřebení


POZNÁMKA 1 k heslu Poškození povrchů může být způsobeno např.:


procesem;


kontaktem se zpracovávanými potravinami;


působením tepla;


manipulací a kontaktem s jakýmikoliv čisticími a dezinfekčními prostředky;


nádobím a čisticími potřebami.

3.13 durable


ability of a surface to withstand the intended conditions of use, except for unavoidable wear and tear


Note 1 to entry: Damage of the surfaces can be caused by e.g.:


— the action of the process;


— contact with the food being processed;


— thermal actions;


— handling and contact with any cleaning or disinfecting agents specified;


— utensils and supplies for cleaning.

Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám mužeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více zde Souhlasím